Diensten van Josien Methode

Les

Je kunt bij mij lessen volgen, omdat je meer wilt leren over het wezen paard, je wilt leren te werken zonder druk en met lichaamstaal, of omdat je een probleem hebt met je paard en je dit wilt oplossen vanuit de basis en met plezier voor mens en paard. 

De les wordt geheel aangepast aan wat je paard nodig heeft en wat jij wilt. Geen enkele les is hetzelfde.

Dit kan op eigen locatie of online. 

Kosten:
€ 50,- per uur op jouw locatie (excl. reiskosten) 

€ 30,- voor online begeleiding van 20min


Training

Merk je dat je je paard niet kunt helpen of vind je het te eng om zelf te doen. Het is mogelijk om je paard door mij te laten trainen. Vergelijk een training met een therapeutisch gesprek. Dit vraagt aanvoelen en weten hoe te reageren op je paard, om je paard te helpen. Het is mogelijk om een combinatie les en training te doen.  

Problemen waarmee ik werk zijn problemen door onbalans en karaktereigenschappen. Mijn doel is niet om het paard af te leren bv. te steigeren of te bokken, maar het probleem bij de basis op te lossen. Je paard zal daardoor niet meer het gedrag vertonen waarom je je paard wil laten trainen, maar ook zal het paard in zijn hele zijn veranderen. 

Het is ook mogelijk dat ik werk aan fysieke problemen.  

Kosten € 50,- per uur (excl. reiskosten)


Gedragsanalyse 

Heb je een probleem met je paard zoals extreme angsten, explosief en gevaarlijk gedrag? Voel je dat je paard niet goed in zijn vel zit of problemen heeft in de kudde, omgang met mensen, enz.? 

Je kunt bij mij een gedragsanalyse afnemen met je paard, om meer inzicht te krijgen in je paard. Dit houdt in dat ik het paard bekijk welk karakter en persoonlijkheid jouw paard heeft, kijk naar zijn vaardigheden en het gedrag dat hij laat zien. Een korte fysieke test/ behandeling om de fysieke onbalans en zelfs pijn als oorzaak van het gedrag buiten te sluiten. Daarna krijg je eenvoudige tips om je paard te helpen. 

De gedragsanalyse wordt gedaan vanuit deze cirkel (foto). 
Josien werkt niet met het oplossen van 1 probleem, maar kijkt altijd naar het totaal.  


70,- per consult excl. reiskosten

Opleidingspiramide

De piramide laat de opleidingsladder zien in de Josien Methode. Er wordt altijd eerst begonnen met de mentale balans en het opbouwen van de juiste relatie met je paard. Dan heb je de tools om je paard te gaan gymnastiseren, zonder gebruik van druk en op basis van communicatie op lichaamstaal. Heb je een goede verhouding met je paard, dan kun je al je training op neckrope doen, of je kiest ervoor om eerst verder op te bouwen in het rijden. Einddoel is je paard alle oefeningen te kunnen vragen in vrijheid, waarbij je de mentale- en fysieke balans behoudt of versterkt.